Митническите служители задържаха 981.75 грама златни накити, укрити в кутии с крема сирене и

...
Митническите служители задържаха 981.75 грама златни накити, укрити в кутии с крема сирене и
Коментари Харесай

Иззеха близо 1 кг контрабандни златни накити на „Малко Търново“ /снимки/

Митническите чиновници задържаха 981.75 грама златни украшения, укрити в кутии с крема сирене и в облеклата на три дами пътуващи с автомобил, оповестиха от Агенция " Митници ".
На 21 септември колата с румънска регистрация идва на  " Малко Търново "  на входящо трасе от Турция. В зоната за митнически надзор, ръководещата автомобила жена и всички пасажери - румънски жители, са декларирали, че нямат нищо за обявление.
При осъществената инспекция митническите инспектори откриват измежду багажа - сложени вътре в кутии с крема сирене пет пакета, увити с мрачно тиксо и найлони. Установено е, че пакетите съдържат 747.93 грама златни бижутерски произведения.
Други 233.82 грама златни произведения са открити в облеклата на шофиращата жена и две от пътничките при последвалите персонални прегледи. Иззети са общо 981.75 грама бижутерски произведения - пръстени, гривни, обеци, медальони и други, които съгласно първичната експертиза от експерт са направени от 14-каратово злато - проба 585 и са на стойност 88 358 лв..
Установено е, че недекларираните златни украшения са благосъстоятелност на трите дами в автомобила. От общото количество всяка от тях е пренасяла надлежно 616.88 г, 265.40 г и 99.47 г златни украшения. Съставени са три акта за откритите административни нарушавания.
Общо 1.776 кг контрабандни златни произведения са арестувани от чиновници на " Малко Търново " единствено от началото на септември. Открити са при митнически инспекции на леки коли и пасажери влизащи в страната от Турция.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР